Крем от тиква с прясно мляко

25/01/2017
"Понякога имаме чувството, че тиквите са създадени само за това - от тях да правим вкусни десерти "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 650
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и нарязва на парчета и се вари с 80 г захар. Тиквата се пасира.

Млякото и останалата захар се загряват докато се стопи захарта. Прибавя се тиквеното пюре, разбърква се и се оставя на слаб огън.

Жълтъците се смесват с нишестето и ванилията. Към тях се наливат 1-2 черпака от горещата тиквена смес.

След това се смесва на котлона и се бърка до сгъстяване. Разпределя се в чаши и се охлажда. Поднася се по желание със сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар