Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Канелони с кайма, топено сирене и мащерка

Канелони с кайма, топено сирене и мащерка

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Канелони с кайма, топено сирене и мащерка
Снимка: Emilia Krumova
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Ето я най-основателната причина да се влюбите в италианската кухня"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 кутия (25 бр.)
  • кайма - 500 г
  • лук - 3 средни глави
  • моркови - 1 бр. голям
  • топено сирене - 2 триъгълничета паприка
  • доматено пюре - 250 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка - суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загряваме олиото и запържваме лука, моркова и каймата.

Добавяме доматеното пюре, подправките, двата вида пипер и мащерката , объркваме до хомогенност.

Махаме тигана от котлона и пълним канелоните с плънката. Подреждаме ги в подходяща тава, намазана с олио и ги заливаме с остатъка от плънката.

Поставяме ги във загрята фурна на 190 градуса и печем за 30 минути , докато омекнат.

Отгоре поставяме настъргания кашкавал и допичаме още 10 минути докато се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: