Сироп от казанлъшки рози

Карина ТрендафиловаКарина Трендафилова
Помощник Готвач
113
1k
583
385
1
26/01/2017
"В долината на розите приготвят не само прословутото розово масло, но и най-невероятния розов сироп, който може да опитате Не пропускайте да го опитате!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 142
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • казанлъшки рози - 25 бр.
  • вода - 2 литра
  • лимонтузу - 2 пакетчета
  • захар - 3 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме розите, като оставаме само цветчетата и хубаво ги измиваме. Заливаме ги с водата и лимонтузуто. Покриваме и така престояват 36 часа на хладно място.

После прецеждаме хубаво течността и прибавяме захарта. Бъркаме до пълното разтваряне на захарта, после слагаме на котлона да заври.

Ври около 10 минути, после изсипваме в топли и сухи бутилки, които се затварят веднага.

Не стерилизирам повторно! Ако желаете, за цвят, може да добавите розова или червена сладкарска боя, за да може като се разреди сиропът да има апетитен вид, иначе при разреждане прилича на вода.

Не съм използвала оцветители!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Карина Трендафилова
На снимката, която е с розата, в разредения сироп има червена сладкарска боя - така изглежда много по - апетитно!
0
0