Начин на приготвяне
Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко, нелепнещо тесто. Сложете го в купа, а купата завийте с памучна кърпа.
Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
Готовото тесто извадете от купата и го разделете на топчета от по 20 г.
Всяко топче разточете на дълъг фитил. Разделете ги по двойки. Всяка двойка усучете, а след това завийте на колелце, като свържете добре двата края, така че при пържене да не се разтвори.
Готовите гевречета оставете на разстояние, завийте ги с памучна кърпа и ги оставете още веднъж да втасат за 40- 60 минути.
Загрейте тигана и сложете повечко олио. Изчакайте да загрее добре, а след това ги изпържете от двете страни до приятен златист загар.
Преди да сервирате, ги поръсете с пудра захар!
Казанлъшките гевречета са готови.