Тиквеница

ReniReni
Новак
36122
Тиквеница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 1 пакет
  • сухо мляко - 150 г
  • тиква - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстилате тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката.

Набождате го с вилица и го печете около 15 мин. на 220 градуса, докато побелее, но без да го препичате.

Обелвате тиквата и я нарязвате на парчета. Наливате вода и я варите 20 минути. После я разбивате на пюре.

Отделно разбивате яйцата със захарта, добавяте млякото и канелата и разбърквате. Сипвате сместа при тиквата и отново бъркате.

Разстилате върху тестото плънката и печете 30 минути на 200 градуса. Когато извадите от фурната поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: