Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник за начинаещи

Тиквеник за начинаещи

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699331
Тиквеник за начинаещи
Снимка: Радка Славова
1 / 4
15/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Ако си признаем, че сме начинаещи, ще получим ли второ парче тиквеник?"

Необходими Продукти

  • тиква - около 500 г
  • кори за баница - 500 г
  • захар - около 2 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • олио - около 1 1/2 ч.ч.
  • орехи - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На по 2 кори се слага по малко олио. Отгоре се наръсва с настъргана сурова тиква, 4 с.л. захар, канела, смлени орехи и се навива на руло.

И така с останалите кори, като се поставят в тава с домакинска хартия.

Намазват се с олио и се пече в затоплена фурна на 180 градуса около 40 мин.

Готов се поръсва леко с вода и се завива да се задуши.

След като изстине, се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: