Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Меденка

Сладкиш Меденка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш Меденка
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Когато кажеш на баба, че можеш да хапнеш само една меденка"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 .5 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 равна с.л.
  • прясно мляко - 1 .5 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • Плънка
  • мармалад - 3 с.л.
  • шоколад - 10 г
  • Глазура
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате сухите съставки, добавяте прясното мляко, олиото и разбърквате до хомогенна смес.

Разделяте сместа на две равни части. В тава 24 см в диаметър, постлана с хартия за печене, изпичате двете части една след друга на 180 градуса.

Докато се пече първият блат си правите плънката. На много слаб огън загрявате мармалада с начупения шоколад в него и бъркате непрекъснато, докато шоколадът се разтопи.

Преместете изпечения блат в подходяща чиния с дъното нагоре и оставете да се охлади малко. Нанасяте плънката върху първата част, а върху нея втората част с дъното надолу.

Направете глазурата като смесите всички съставки за нея и поставяте на слаб огън. С готовата глазура заливате сладкиша.

Поставяте сладкиша в хладилник за един час, докато стегне глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: