Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват яйцата заедно със захарта, докато побелее. След това към яйчената смес се прибавя и канелата. Разбърква се хубаво. Прибавя се и олиото. Отново се разбърква. Медът се разтапя и се прибавя към сместа. Разбърква се хубаво.
След това се прибавя и една щипка сода за хляб. Брашното се пресява и след това постепенно се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто. Тестото първо става ронливо/на трохи, но продължавайте да месите.
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден. Изрязаните меденки се редят в тава, която е застлан с хартия за печене.
Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 18-200 градуса, за около 5-6 минути. Отгоре се украсавят с фондан.