Меденки за Великден

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Меденки за Великден
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"Ефектни и лесни за приготвяне меденки, с които да изненадате всички с повод или без"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата заедно със захарта, докато побелее. След това към яйчената смес се прибавя и канелата. Разбърква се хубаво. Прибавя се и олиото. Отново се разбърква. Медът се разтапя и се прибавя към сместа. Разбърква се хубаво.

След това се прибавя и една щипка сода за хляб. Брашното се пресява и след това постепенно се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто. Тестото първо става ронливо/на трохи, но продължавайте да месите.

Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден. Изрязаните меденки се редят в тава, която е застлан с хартия за печене.

Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 18-200 градуса, за около 5-6 минути. Отгоре се украсавят с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: