Супа с домати и босилек

26/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Уж само домати, а толкова вкусна, че няма да повярвате. Хапвайте и споделяйте вкусни кулинарни тайни с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите, правим разрез в кожата на всеки домат и ги бланшираме в кипяща вода около 6 минути. Готови са когато кожата започне да се бели при разреза.

Изваждаме доматите, обелваме ги, срязваме ги наполовина, изваждаме семената и прецеждаме сока от тях. Запазваме сока и режим месото на доматито на малки ивици.

Листата на босилека се измиват и се режат на едро.

В тиган слагаме доматените ивици, сока от доматите и нарязания босилек. Добавяме 50 г масло и разбъркваме. Когато започнат доматените ивици да се разпадат, изключваме котлона и добавяме останалото масло.

Накрая подправяме със сол и малко черен пипер. Тази супа сервираме в купички, като към тях се прибавя малко безсолна извара. Украсяваме с останалите листа от босилек.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар