Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Лапад с яйца и сирене на фурна

Лапад с яйца и сирене на фурна

SeviSevi
Новак
7457
Лапад с яйца и сирене на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Минавате през градината, обирате свежия лапад и приготвяте тази вкусотия за нула време"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 кг пресен
  • сирене - 200 г натрошено
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате лапада от жилавия гръбнак на листата и го слагате във вряща вода, за да се попари за около 15-20 минути.

След тава го изцеждате от водата с решетъчна лъжица и прибавяте към него всички останали продукти, като нарязвате лука на ситно.

Разбъркате хубаво всичко в голяма и дълбока купа, така че да се смесят добре всички продукти. След като се уверите, че всичко е смесено добре, изсипете в подходяща тава за печене.

Разпределете сместа равномерно спрямо големината на тавата и оформете равна повърхност. Запечете до леко зачервяване в загрята на около 250° C фурна. Запеканката е готова.

Не е нужно да се спазват прецизно грамажите на продуктите за това зеленчуково ястие, а е по-скоро въпрос на вкус. Истината се крие в опитването :)

Лападът с яйца и сирене на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: