Начин на приготвяне
Този сладкиш се приготвя много лесно, а вкусът му е несравним за любителите на кокоса!
А продуктите са достъпни за всеки.
Разбивате яйцето със 3/4 от захарта. Добавяте киселото мляко и смесените брашно с бакпулвера.
Сипвате сместа в малка намаслена тава за пай.
Смесвате отделно останалата захар, кокосовите стърготини и ванилената захар.
Посипвате равномерно по повърхността на тестото и печете на 180 градуса в предварително нагрята фурна за около 25-30 минути.
За да не прегори кокосът, след 10 минути покрийте с фолио.
Охладения сладкиш покрийте равномерно с разбитата сметана, украсете с карамелизирани стърготини.
Кокосовият сладкиш Рафаело е готов.
Коментари