Омлет с карфиол

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457493
Омлет с карфиол1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Омлет на фурна, с много зеленчуци и най-добрите ни пожелания - няма начин да не е страхотен"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • тиквички - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 5 - 6
  • царевица - 2 с.л.
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера с вода да се задушават тиквичките и карфиолът, докато омекнат. След това ги вадим и ги поставяме в голяма купа. Чупим яйцата при тях, добавяме и натрошено сиренето.

Пасираме всичко, да се разбърка добре. Изсипваме сместа в тава с по-разчупена форма, декорираме с маслини, резени пресен домат, поръсваме с царевица и магданоз.

Слагаме да се пече за около 30 минути на 200 градуса с включен вентилатор. Може първоначално да покрием с фолио, за да не изгори отгоре. Поднасяме го, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: