Начин на приготвяне
Начупвате шоколада, смесвате го с кафето и коняка и разтопявате на водна баня. Сваляте от огъня. Отделяте жълтъците и ги разбивате с ваниловата захар. Разбивате сметаната.
Белтъците разбивате с 2с.л захар. Прибавяте жълтъците към шоколадовата смес, после сметаната и белтъците.Захлупвате и оставяте в хладилника за 3 часа.
Почиствате крушите и ги напръсквате с лимонов сок. Разтваряте 1с.л захар в 4с.л вода, добавяте шафрана и варите около минута. Сипвате виното и портокаловия сок, портокаловите кори и крушите.
Варите под похлупак 10 минути, обливайки периодично крушите със сока. Изваждане плодовете в чинии и ги гарнирате с муса. Отварата се прецежда и се пръскат крушите. За поднасяне може да сложите клонка мента.