Начин на приготвяне
Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 1.5 см. В купа се поставят галетата, а в друга се разбиват с тел яйцата.
Всяко парче кашкавал се потапя първо в яйце, после в галета, като се потупва с ръка, за да залепнат хубаво галета.
Това се повтаря около 4 пъти за да се получи хубав пласт на панировката. Подреждат се в плоска чиния и се оставят за около 20-30 минути във фризера.
През това време се подготвят червените чушки за паниране, като първо се изцеждат от водата, подсушават се много добре с домакинска хартия.
Потапят се в разбитите яйца, после в галета и накрая в яйца. Изпържват се в сгорещено олио на умерен котлон. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината им.
След определеното време във фризера се панира и кашкавалът до хубав златист загар. Изважда се и се поставя върху хартия.
Панираният кашкавал с гарнитура от панирани чушки е готов.
Гарнитура: Домашна туршия