Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Паниран кашкавал с гарнитура от панирани чушки

Паниран кашкавал с гарнитура от панирани чушки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Паниран кашкавал с гарнитура от панирани чушки
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Само с истински хубав кашкавал ще направите толкова вкусен кашкавал пане, а гарнитурата оставяме на вашето въображение"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 300 г твърд
  • галета - за паниране
  • яйца - около 8 - 9 бр.
  • чушки - 6 бр. червени, печени или размразени
  • олио - за пържене, може и зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 1.5 см. В купа се поставят галетата, а в друга се разбиват с тел яйцата.

Всяко парче кашкавал се потапя първо в яйце, после в галета, като се потупва с ръка, за да залепнат хубаво галета.

Това се повтаря около 4 пъти за да се получи хубав пласт на панировката. Подреждат се в плоска чиния и се оставят за около 20-30 минути във фризера.

През това време се подготвят червените чушки за паниране, като първо се изцеждат от водата, подсушават се много добре с домакинска хартия.

Потапят се в разбитите яйца, после в галета и накрая в яйца. Изпържват се в сгорещено олио на умерен котлон. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината им.

След определеното време във фризера се панира и кашкавалът до хубав златист загар. Изважда се и се поставя върху хартия.

Панираният кашкавал с гарнитура от панирани чушки е готов.

Гарнитура: Домашна туршия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: