Паниран кашкавал с гарнитура от панирани чушки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
27/12/2019
"Само с истински хубав кашкавал ще направите толкова вкусен кашкавал пане, а гарнитурата оставяме на вашето въображение "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 151
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кашкавал - 300 г твърд
  • галета - за паниране
  • яйца - около 8 - 9 бр.
  • чушки - 6 бр. червени, печени или размразени
  • олио - за пържене, може и зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 1.5 см. В купа се поставят галетата, а в друга се разбиват с тел яйцата.

Всяко парче кашкавал се потапя първо в яйце, после в галета, като се потупва с ръка, за да залепнат хубаво галета.

Това се повтаря около 4 пъти за да се получи хубав пласт на панировката. Подреждат се в плоска чиния и се оставят за около 20-30 минути във фризера.

През това време се подготвят червените чушки за паниране, като първо се изцеждат от водата, подсушават се много добре с домакинска хартия.

Потапят се в разбитите яйца, после в галета и накрая в яйца. Изпържват се в сгорещено олио на умерен котлон. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината им.

След определеното време във фризера се панира и кашкавалът до хубав златист загар. Изважда се и се поставя върху хартия.

Панираният кашкавал с гарнитура от панирани чушки е готов.

Гарнитура: Домашна туршия

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар