Рогчета със семена

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Рогчета със семена
Снимка: Даниела Русева
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"Не е трудно, рецептата е толкова хубава и подробна, че дори и новак в кухнята ще приготви тези рогчета без никакви проблеми. Опитайте и споделете с нас как ви се е получило"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 120 мл
  • свинска мас - 4 с.л. пълни мека /на стайна температура/
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 2 с.л. /пакетче и половина на д - р Йоткер/
  • брашно - близо 1 кг
  • за плънка
  • яйце - 1 бр.
  • белтък - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • за намазване
  • жълтък - 1 бр
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • за поръсване
  • семена - микс по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая е инстантна и може да се пресее с брашното. Някои въпреки това я разтварят в топло прясно мляко. Правила съм и в двата варианта, така че всеки да постъпи, както му е удобно.

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В кладенчето чукваме яйцата. Добавят се продуктите, които са изброени за тестото, и се омесва тесто, което трябва да е меко и еластично. Готовото тесто оставяме настрани да си почине за 30-40 минути.

Разделяме тестото на четири части. От всяка част разточваме лист, по възможност с квадратна форма и с дебелина около 3-4 мм. Готовата кора се нарязва на правоъгълници с големина приблизително около 8/6 см.

На всяко парче с острието на нож се правят 4-5 прореза, като се стараем от единия край към средата да срежем, без да ги отрязваме до края.

От плънката се слага по равно на всички парчета около 1 лъжица. Завиваме рогчетата на рулца, така че прорезите да останат от горната страна.

Поставяме завитите рулца в тава, в която е поставена хартия за печене.

Намазваме ги със смес от жълтък, размесен с прясно мляко и зехтин.

По ваш вкус поръсете със семена. Ако не ви допада така, оставете ги чисти.

Печете в загрята фурна на 200 градуса. Рогчетата се пекат до зачервяване. Аз пекох с вентилация.

Рогчетата със семена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: