Начин на приготвяне
Сухата мая е инстантна и може да се пресее с брашното. Някои въпреки това я разтварят в топло прясно мляко. Правила съм и в двата варианта, така че всеки да постъпи, както му е удобно.
Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В кладенчето чукваме яйцата. Добавят се продуктите, които са изброени за тестото, и се омесва тесто, което трябва да е меко и еластично. Готовото тесто оставяме настрани да си почине за 30-40 минути.
Разделяме тестото на четири части. От всяка част разточваме лист, по възможност с квадратна форма и с дебелина около 3-4 мм. Готовата кора се нарязва на правоъгълници с големина приблизително около 8/6 см.
На всяко парче с острието на нож се правят 4-5 прореза, като се стараем от единия край към средата да срежем, без да ги отрязваме до края.
От плънката се слага по равно на всички парчета около 1 лъжица. Завиваме рогчетата на рулца, така че прорезите да останат от горната страна.
Поставяме завитите рулца в тава, в която е поставена хартия за печене.
Намазваме ги със смес от жълтък, размесен с прясно мляко и зехтин.
По ваш вкус поръсете със семена. Ако не ви допада така, оставете ги чисти.
Печете в загрята фурна на 200 градуса. Рогчетата се пекат до зачервяване. Аз пекох с вентилация.
Рогчетата със семена са готови.