Начин на приготвяне
В купа смесваме канелата и 2 с.л. захар.
Намазваме 6 листа кори и ги поръсваме с канелата и захарта. Завиваме ги и ги нареждаме едно до друго. Слагаме ги в намазнена тавичка и ги печен на 180 градуса за 10 мин.
В друг съд разбиваме яйцата, заедно със захарта. След това добавяме солта, ванилената захар и млякото, което е смесено с бакпулвера. Разбъркваме добре и бавно прибавяме олиото, като непрекъснато бъркаме. Накрая добавяме коняка и стафидите.
Останалите кори ги накъсваме на парчета и ги слагаме в сместа, докато се намокрят добре.
Изпечените кори заливаме със сместа и печем при 180 градуса за 30 мин.
Докато питата изстива, приготвяме сиропа от всички продукти, като ги варим на умерен огън за 7-8 мин. С него заливаме студената пита.