Tорта Tри шоколада в силиконова форма

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
30
325
2
28/01/2017
"Когато става дума за торта с шоколад, знаете какво казва Мечо Пух - колкото повече, толкова повече, а ние бихме добавили - и по-добре "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 634
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За първия слой
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 200 г
  • cuajada - 1 пакет*
  • За втория слой
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • млечен шоколад - 200 г (кафяв)
  • cuajada - 1 пакет
  • За третия слой
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 200 г
  • cuajada - 1 пакет
  • За основата
  • пандишпанов блат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната с млякото за всеки слой по отделно се загряват (без да кипват). Добавя се съответният вид шоколад. Като се разтопи се добавя по 1 пакетче cuajada, разтворено с малко прясно мляко на кашичка. Бъркат се около 3 минути до сгъстяване.

Тортата се реди, като на дъното на кексовата форма се постави бялата шоколадова смес. Оставяме да стегне, докато приготвим следващата кафява шоколадова смес.

Насипваме я върху бялата и отново оставяме, докато приготвим последната смес от черния шоколад.

Насипваме я върху вече застиналата кафява смес и накрая завършваме с пандишпановия блат. Оставяме тортата в хладилник за една нощ.

Преди сервиране обръщаме обратно тортата. Така блатът става основа.

Благодаря на Светлана Росалес за идеята.

*Cuajada e испанско прахообразно вещество, което спомага за бързото желиране на шоколадовите смеси.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар