Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз по рибарски

Ориз по рибарски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Ориз по рибарски1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Когато става дума за ястия с морски дарове, винаги се доверяваме на рибарите и морските вълци, доверете им се и вие"

Необходими Продукти

  • зехтин - 100 мл
  • чушка - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • ориз - 300 г
  • скариди - 400 г
  • миди - 200 г
  • рулца от раци - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • узо - 2 с.л.
  • сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязаните чушки и лук. Към тях добавяме ориза и задушаваме за 2-3 мин.

След това наливаме 2 ч.ч. вода и оставяме да се вари на слаб огън.

Когато оризът омекне, прибавяме морските дарове. Подправяме със солта и черния пипер и варим 5 мин.

След това добавяме и узото, а след него и лимоновия сок.

Оставяме още малко да поври, но внимаваме оризът да не се развари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: