Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Рибарски гювеч

Рибарски гювеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Рибарски гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6 порции
"Вкусен гювеч с риба, както го правят старите рибари"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • домати - 3 - 4 бр. червени
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сухар - 1 к.ч. счукан
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата. Лука нарязваме на филийки, доматите също. Целината и морковите режем на малки кубчета. Чесъна нарязваме на ситно.

Смесваме всички зеленчуци и ги слагаме в гювеч. Отгоре слагаме рибата. Заливаме с олиото и виното. Добавяме и лимоновите резени, счукания сухар и подправките.

Разбъркваме леко и слагаме да се пече до готовност - около 1.5 - 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: