Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Чорба от риба по рибарски

Чорба от риба по рибарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чорба от риба по рибарски1 / 2
05/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 750 г калкан, шаран или др.
  • лук - 200 г (2 - 3 глави)
  • моркови - 1 брой
  • домати - 200 г
  • олио - 60 мл
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • люти чушки - 2 - 3 броя лютиви пиперки
  • девесил - 2 - 3 стръка
  • оцет
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на големи парчета и се вари за 15 минути в подсолена вода заедно с мазнината и ситно нарязаните лук, морков (по желание), домати и девесил, след което се изважда.

Бульонът се вари още няколко минути, отстранява се от котлона и се подправя със счукания заедно с лютивите пиперки, чесън и оцета на вкус.

При поднасяне в чиниите се слага по парче риба и се залива с бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: