Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с пилешко месо

Пълнени домати с пилешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пълнени домати с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусна идея за вечеря, от която веднага ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • домати - 8 бр. средно големи
  • пилешка кайма - 300 г
  • кромид лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • целина - 1 бр.
  • розмарин
  • яйце - 1 бр.
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме капачетата на доматите и с лъжичка ги издълбаваме, посоляваме ги и ги обръщаме, за да се изцедят.

Задушаваме ситно нарязания лук, след което добавяме каймата, настърганите морков, пащърнак и целина. Подправяме с розмарин и пържим, докато зеленчуците омекнат.

Пълним доматите с приготвената плънка, но не докрай.

Разбиваме яйцето, заедно със сметаната и магданоза и допълваме доматите.

Печен на 220 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: