Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош с канела и какао

Бриош с канела и какао

Бриош с канела и какао
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Канелено съвършенство в чиния!"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет, суха
  • вода - 150 г хладка
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 100 мл
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • какао - 1 ч.л.
  • канела - ч.л.
  • масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се сипва сухата мая заедно с лъжица захар и се разбъркват. Оставя се да шупне за 10 минути. Замесваме меко тесто с останалите продукти и го оставяме за 30 минути да втаса, докато удвои обема си.

Приготвя се плънката. В купа се разбъркват какаото, канелата, маслото и лъжица захар. Разточваме на голям лист. Намазваме със канелената плънка, завиваме на руло.

Срязваме рулото по дължина на две и оплитаме като гледаме срязаните краища да са от горната страна. После се навива като венец във форма за кекс или в тава с чашка в средата.

Оставяме да втаса още 20 минути, намазва се с разбит с малко олио жълтък. Може да се поръси със захар, семена или стафиди. Печем на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, а формата е на средно ниво във фурната. Изважда се и охлаждаме на решетка. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: