Начин на приготвяне
Във водата се сипва сухата мая заедно с лъжица захар и се разбъркват. Оставя се да шупне за 10 минути. Замесваме меко тесто с останалите продукти и го оставяме за 30 минути да втаса, докато удвои обема си.
Приготвя се плънката. В купа се разбъркват какаото, канелата, маслото и лъжица захар. Разточваме на голям лист. Намазваме със канелената плънка, завиваме на руло.
Срязваме рулото по дължина на две и оплитаме като гледаме срязаните краища да са от горната страна. После се навива като венец във форма за кекс или в тава с чашка в средата.
Оставяме да втаса още 20 минути, намазва се с разбит с малко олио жълтък. Може да се поръси със захар, семена или стафиди. Печем на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, а формата е на средно ниво във фурната. Изважда се и охлаждаме на решетка. Добър апетит!