Начин на приготвяне
Измиваме всички зеленчуци, слагаме в тава и ги пъхаме в фурната на 200 градуса да се пекат, а моркова го слагаме да се свари хубаво на котлона. Когато започнат да потъмняват отгоре, ги махаме.
Слагаме ги в найлонов плик с малко сол и ги оставяме около 20 мин да се задушат за да се белят по лесно.
След това ги обелете внимателно и ги нарязваме на парчета, без значение дали са малки или големи - нали ще се пасират.
Лука нарязваме на много ситно и го слагаме с малко олио на котлона да се запържи за около 3-4 мин.
Изсипваме всичко в блендер, като добавим и черен пипер, червен пипер, сол и магданоз.
Пасираме много хубаво всичко.
След като сте готови, намажете на филия хляб и хапвайте.
Ако искате, може да го сипете в буркан и да го съхраните в хладилника.