Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Печен праз със свинска кайма

Печен праз със свинска кайма

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Печен праз със свинска кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Само праз и кайма - остава за го изчакате да се запече добре и да го поднесете с чаша червено вино. От нас - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • праз - 1 кг
  • зехтин - 100 мл
  • кромид лук - 1 глава
  • свинска кайма - 400 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме праза и го нарязваме на кръгчета с дебелина 2 см под диагонал. Задушаваме го в малко зехтин и го слагаме в тавичка.

Отделно задушаваме нарязания лук и каймата.

След това добавяме доматеното пюре, червения и черния пипер и солта и оставяме малко да поври.

След това изсипваме месната част върху праза и печем на 200 градуса за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: