Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквички и свинска кайма

Мусака с тиквички и свинска кайма

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Мусака с тиквички и свинска кайма
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Свежи идеи за мусака - съединявайте се в тавата да идваме да ви хапваме"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • кайма - 500 г свинска, нетлъста
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • чесън - 6 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • копър - 1 стиска
  • магданоз - 1 стиска
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лук - ½ ч.ч. ситно нарязан, кромид
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на филийки, чушката, копърът и магданозът се нарязват на ситно. Тиквичките - на едро.

Към подготвена свинска кайма се прибавят лук, черен пипер, чубрица

и сол. Омесва се добре. Запържва се в мазнината, като се мачка и раздробява с вилица.

Добавят се тиквичките, чесънът, червеният пипер, копърът, магданозът, сол и малко вода. Всичко се пресипва в подходяща тавичка.

Пече се във фурната 20 мин. на 180 градуса. Залива се с разбитите яйца и кисело мляко и мусаката се пече още десетина минути, или докато ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: