Начин на приготвяне
Оставяме яйцата и маслото на стайна температура. Разбиваме маслото и захарта с миксер много добре с миксер. После добавяме яйцата. Разбиваме яйцата с другите продукти с миксер продължително.
Пресяваме брашното и в него слагаме 1 пакетче бакпулвер. Постепенно прибавяме брашното към сместа и разбъркваме много добре. Най–накрая слагаме сладкото от портокалови корички.
Това което използвах е гръцко от Лидъл. Разбъркваме с лъжица. Намазваме с масло или олио формата за мъфини и ги набрашняваме леко. Изсипваме равномерно от сместа във всички части на формата.
Заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като се изпекат, ги вадим и нареждаме в чиния. Продуктите за глазурата ги слагаме в купичка. Това са пудрата захар, медът, канелата и прясното мляко.
Меда преди това си го разтопих леко. Разбъркваме до гладка смес. С чаена лъжица нанасяме върху мъфините, още топлички, като черти. Оставяме за кратко да стегне глазурата. Хапваме с кафе.
Да ви е сладко! Стават меки, пухкави и ароматни. Глазурата с канелата дава допълнителна сладост, а вътре се усеща вкусът на маслото и портокаловите корички.