Начин на приготвяне
Намазват се 8 броя формички за мъфини, а 4 броя се пълнят до половината с вода за равномерно изпичане.
Аз ползвах сусамов тахан и избрах за плод ябълка.
Разбиват се яйцата със захарта и сусамовия тахан. Добавя се пасираната ябълка, меда, какаото, есенцията ром, ванилията, канелата.
Към тази течна смес добавяме бадемите и овесените ядки (смелих тези продукти на много ситно в блендер), бакпулвера и щипка сол.
Пекат се в загрята до 180 °C фурна, на 160 °C за около 30 минути или докато по дървената клечка не полепне нищо.
Украсяват се празничните мъфини с течен шоколад и лешник върху него.
Да Ви е сладко с тези различни, но също толкова вкусни кексчета без брашно и олио.