Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма и доматен сос

Канелони с кайма и доматен сос

МАРИЯМАРИЯ
Новак
718
Канелони с кайма и доматен сос
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Паста, кайма и щипка въображение - това са основните съставки на тази вкусна импровизация"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 кутия
  • кайма - 600 гр
  • домати - 1 к.ч. на кубчета
  • доматен сок - 2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
  • пармезан - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука нарязан на дребно, прибавяме каймата, част от доматения сок , подправките.

Доливаме малко вода да се свари каймата, оставяме да изстине напълно, пълним канелоните, подреждаме ги в тава като оставяме малко разстояние помежду им.

Заливаме с доматите и вода да се покрият .

Печем покрити с алуминиево фолио за 20 минути на 200 градуса. Изваждаме ги, поръсваме с кашкавала, печем 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
колко гр е една кутия канелони?
23.07.2021 18:27
1
Покажи всички подкоментари