Печена ципура с домати и картофи

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор360363641
30/01/2017
"Това е нашата рецепта за ципура и докато не открием някоя поне толкова вкусна, колкото тази, само по нея ще си я приготвяме!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на половини, подреждат се на един пласт с отрязаната страна нагоре, поръсват се със сол, захар, черен пипер и зехтин. Пекат се около 30-40 минути докато омекнат и покафенеят.

Картофите се нарязват на кубчета и се бланшират за 4-5 минути. Керамична тава се намазва със зехтин, подреждат се картофите с лимоновите резени върху тях, добавят се дафиновият лист, мащерката и босилекът.

Подправят се със сол, пипер и останалия зехтин. Поставя се почистената и подправена риба, в която се слагат клонки магданоз и резен лимон. Поръсва се със зехтин и виното.

Отгоре се слагат резени лимон и 1-2 клонки мащерка. Около рибата се подреждат доматите върху листа от босилек. Пече се около 30 минути или докато месото се отделя лесно от костта.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар