Начин на приготвяне
Доматите се нарязват на половини, подреждат се на един пласт с отрязаната страна нагоре, поръсват се със сол, захар, черен пипер и зехтин. Пекат се около 30-40 минути докато омекнат и покафенеят.
Картофите се нарязват на кубчета и се бланшират за 4-5 минути. Керамична тава се намазва със зехтин, подреждат се картофите с лимоновите резени върху тях, добавят се дафиновият лист, мащерката и босилекът.
Подправят се със сол, пипер и останалия зехтин. Поставя се почистената и подправена риба, в която се слагат клонки магданоз и резен лимон. Поръсва се със зехтин и виното.
Отгоре се слагат резени лимон и 1-2 клонки мащерка. Около рибата се подреждат доматите върху листа от босилек. Пече се около 30 минути или докато месото се отделя лесно от костта.