Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с кисело зеле и картофи

Банички с кисело зеле и картофи

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Банички с кисело зеле и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16-17 бр.
"Едни по-различни банички, които ще намерят своите верни почитатели и тук при нас"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кисело зеле - 300 г
  • картофи - 400 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите. Намачкваме ги в купа и добавяме вода, за да се получи каша с гъстотата на картофено пюре. Киселото зеле нарязваме на много ситно и го запържваме в тенджерка за няколко минути. После добавяме водичка и оставяме така да поври поне 30-40 минути, за да омекне.

Добавяме зелето още топло при картофите и хубаво разбъркваме сместа.

Взимаме корите за баница и разделяме на половина няколко листа. Обилно намазваме всеки лист с олио, слагаме от плънката около 1-2 лъжици (зависи кой как обича - да е по-хрупкаво, 1 лъжица, а ако искате да бъде по-сочно, 2-3 лъжици).

Завиваме или като триъгълник, или като правоъгълник, и двата варианта са удачни. При триъгълника баничките стават по-хрупкави, а при правоъгълника - по-меки.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Много бързо са готови - за 10-15 минути, но най- добре да се следят. Като хванат загар от едната страна, ги обръщам за още 5 минути от другата и ги вадя.

Топлите банички слагам в тенджера с капак, за да се задушат и да са по-меки. Вкусни са както топли, така и студени!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: