Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Сложете сол, оцет, яйце и олио.
Разтворете маята в топлата вода и захарта. Оставете на топло да шупне, след което я добавете към брашното.
Замесете тесто, което да не лепне по ръцете, ако е необходимо, добавете още малко вода или брашно.
Оставете да втаса покрито с кърпа на топло.
Направете плънката, като нарежете зелето на дребно.
Сложете на котлона тиган и загрейте олиото в него, добавете зелето и запържете, добавете малко вода, сложете капака и оставете да омекване. Сложете червен пипер, черен пипер, мащерка и разбъркайте.
Оставете плънката да се охлади.
Втасалото тесто премесете веднъж и разделете на 12 еднакви топки.
Всяка тестена топка се разточва на кръгла тънка кора. Кората трябва да прозира, ако можете, за предпочитане е да я разтеглите с ръце.
Поставете по малко плънка в началото на всяка кора и навийте на руло. След това всяко руло завийте във формата на охлюв и наредете в намазана с олио тава.
Намажете готовите банички с разбит жълтък, поръсете със семена и сложете във загрята фурна на 170 градуса за 30-40 мин.