Сиропирана орехова торта

DayaDaya
Новак
24
219
38
71
30/01/2017
"Греховно вкусна сиропирана торта с нежен орехов аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 098
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтиците с 2/3 от захарта се загряват и се разбиват до побеляване. Свалят се от огъня и към тях се добавя настърганата лимонена кора.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Прибавят се жълтъците, какаото, брашното и орехите. Всичко се обърква много добре и се изсипва върху хартия за печене в кръгла тавичка. Пече се в умерена фурна до суха клечка.

За крема: Маслото леко се разтапя и се прибавят захарта, орехите, млякото, ванилията и какаото. Всичко се обърква, докато побелее.

За сиропа: Захарта и водата се варят 5 мин., след което се прибавя и ромът.

Блатът се разрязва хоризонтално на 2 части, който се сиропират и между тях се слага крем. Отгоре и отстрани се намазва също с какаовия крем и се посипва със смлени орехи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар