Начин на приготвяне
Трябват ни три блата, правят се и се пекат поотделно. Сместа за блатовете я приготвяме, като разбираме яйцата и захарта.
Сместа трябва да утрои обема си и да наподоби пухкава смес. Добавям и предварително пресетите брашно и бакпулвер.
Разбъркваме ги добре. Печем в предварително загрята фурна. Сместа я изсипваме в предварително намазнената тавичка с кръгла форма с диаметър от 28 см. Пека на 160-190 градуса /зависи колко е силна фурната/. Блатът се изпича за около 30-40 мин.
Докато се пекат блатовете, избелваме и нарязваме на колелца кивитата. Разбиваме сметаната на сняг.
След като станат готови блатовете, ги сиропираме. Слагаме най-долния блат на поставка и го намазваме обилно със сметана, след което нареждаме кивитата едно до друго, същото правим и със средният блат.
Най-горният блат го поставяме и обилно намазваме тортата със сметана, като я заравняваме навсякъде с шпатула.
Декорираме със сметана, като ползваме пош или пликче. Отстрани нареждаме предварително нарязаната на филийки ябълка, а отгоре слагаме пурички. Поръсваме с цветни топченца.