Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз с кайма и кисело зеле

Ориз с кайма и кисело зеле

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Ориз с кайма и кисело зеле
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Първа завиваш, после отвиваш - забравете за това - кълцате всичко, смесвате и хапвате с удоволствие!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кайма - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • щипка сол,
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва и сварява до пълно омекване. Морковът се настъргва и се запържва в олиото, добавят се нарязаният лук, каймата и измитият ориз.

В тавичка се прехвърля свареното зеле, добавя се оризовата смес, овкусява се със солта, черния пипер, чубрицата и джоджена.

Наливат се 6 чаши гореща вода, разбърква се добре и се полива с още малко олио. Ястието се пече на 180 градуса, докато оризът поеме водата, омекне и се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: