Начин на приготвяне
Бутчетата се измиват, подреждат се в тавата за печене и се овалват с подправката за пиле (сложих и от подправката за пиле на Магги) и унисоса. Около бутчетата аз сложих и нарязани на едро 4-5 картофа за гарнитура.
Полива се с олио и се добавя малко вода. Аз налях и около 50-100 мл бира, може вместо бира да се добави бяло вино.
Тавата покриваме с алуминиево фолио и я поставяме в предварително загрята на 250 градуса фурна.
Пече се за около 50 минути. След което сваляме фолиото и печем още 15-20 минути до получаване на златист цвят на бутчетата. За да не изсъхват бутчетата, след свалянето на фолиото, се поливат със соса, в който се пекат.
Поднасят се с гарнитура по желание и в зависимост от сезона. Аз използвах за гарнитура картофите, които се пекоха с бутчетата.
Печените картофи станаха много вкусни от подправките.
Вкусно и подходящо за всеки сезон.
Печените бутчета във фурна са готови.
Коментари