Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета във фурна

Печени бутчета във фурна

PetiaPetia
Новак
165562
Печени бутчета във фурна
Снимка: Petia
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Само предлагаме, само предлагаме. Но ако не искате, можем да си ги изядем и сами"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр., около 1 - 1.5 кг
  • картофи - 4 - 5 бр. средно големи
  • универсална подправка - за пиле
  • унисос - или соев сос
  • олио
  • бира - или бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват, подреждат се в тавата за печене и се овалват с подправката за пиле (сложих и от подправката за пиле на Магги) и унисоса. Около бутчетата аз сложих и нарязани на едро 4-5 картофа за гарнитура.

Полива се с олио и се добавя малко вода. Аз налях и около 50-100 мл бира, може вместо бира да се добави бяло вино.

Тавата покриваме с алуминиево фолио и я поставяме в предварително загрята на 250 градуса фурна.

Пече се за около 50 минути. След което сваляме фолиото и печем още 15-20 минути до получаване на златист цвят на бутчетата. За да не изсъхват бутчетата, след свалянето на фолиото, се поливат със соса, в който се пекат.

Поднасят се с гарнитура по желание и в зависимост от сезона. Аз използвах за гарнитура картофите, които се пекоха с бутчетата.

Печените картофи станаха много вкусни от подправките.

Вкусно и подходящо за всеки сезон.

Печените бутчета във фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
31.07.2018 14:07