Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Елда с пиле и зеленчуци

Елда с пиле и зеленчуци

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
1812470
Елда с пиле и зеленчуци
Снимка: Petya Keranova
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Едно позабравено ястие от Българската национална кухня, което, вярваме, ще намери достойно място на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • пилешко филе - 500 г
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • тиквички - 1 бр
  • моркови - 3 бр
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете елдата според указанията на опаковката и я отцедете добре.

Нарежете зеленчуците на жулиени, сложете ги в намаслен със зехтин огнеупорен съд и ги запечете във фурната, докато поомекнат, но останат леко хрускави.

Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени и го задушете за кратко в тиган с маслото.

Овкусете го със сол и прясно смлян черен пипер. После го прибавете към полуготовите зеленчуци, разбъркайте добре, печете още 4-5 мин на 200 градуса.

След като извадите от фурната, прибавете готовата елда, разбъркайте добре и поднесете поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: