Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с гъст доматен сос

Пъстърва с гъст доматен сос

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66530175
Пъстърва с гъст доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Приготвите ли соса както трябва, за останалото не се притеснявайте, при всички случаи ще стане вкусно"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • лук - 4 глава
  • доматен сос - 300 г
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • девесил
  • олио
  • чесън - на прах
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се измиват и се осоляват добре. Слагаме ги в съда, в който ще се пекат, и ги бутваме за около 1 час в хладилника. Като ги поливаме с малко лимонов сок.

Докато рибата се охлажда, приготвяме соса.

Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме до омекване. Веднага след това добавяме доматения сос и изчакваме да заври.

След това добавяме брашното и изчакваме да се посгъсти мъничко. След това добавяме и подправките.

Когато времето на рибата за охлаждане премине, я вадим от хладилника и я заливаме с приготвения сос. Мяткаме в във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печем 45 минути.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: