Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пъстърва с доматен сос по италиански

Пъстърва с доматен сос по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пъстърва с доматен сос по италиански1 / 2
04/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ако от всички рецепти трябва да си изберем само една - тази ще бъде"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 600 г консервирани
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът, като лукът и чесънът се режат на ситно, запържват се в 3 супени лъжици олио за 6 минути.

Добавя се балсамовият оцет и сместа се загрява на бавен огън, докато оцетът не се изпари напълно.

Добавят се доматите и всичко къкри на среден огън 15 минути, като доматите се намачкват с вилица. Сосът се сваля от котлона.

Добавя се захар, сол и черен пипер и всичко се разбърква.

Пъстървата се почиства, измива се и се подсушава. Запържва се на тиган в останалото олио по 2 минути от всяка страна.

Залива се със соса и се загрява на среден огън 6 минути под капак. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: