Реден рататуй

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
18
102
71
21
31/01/2017
"Може да го поднесете топло или студено, но задължително редено - с реда компромис не се допуска "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 026
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на шайби, посолете го и го оставете да си пусне водата и горчивината. Нарежете и тиквичката.

Изпържете ги за кратко в сгорещения зехтин (добре е да добавите и 1 с.л. слънчогледово олио при пърженето, тъй като зехтинът не е достатъчно устойчив на загряването).

Оставете ги да се отцеди мазнината им върху домакинска хартия. Нарежете и чушката на шайби. Може да добавите и зелена и червена чушка ( аз не съм го направила, защото доматът е червен, а тиквичката зелена, т.е. само заради подбора на цветовете).

Нарежете от доматите и лука шайби, колкото са ви необходими, а останалата част настържете. Сварете доматен сос, като запържите настърганите домати, настъргания лук и пресован чесън. Подправете го със сол, черен пипер, мащерката и дафиновия лист.

Разстелете соса в подходящ съд за печене и почнете да нареждате зеленчуковите шайби като ги редувате последователно, като на снимката, докато свършат.

Отделно смесете 2 с.л. зехтин с една пресована скилидка чесън, шипка смлян черен пипер и щипка сол. Нанесете сместа с помощта на четка върху наредените зеленчуци и печете рататуя около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднесете поръсено със ситно нарязан магданоз по желание. Ястието може да се сервира както топло, така и студено, според сезона.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Адърска
Ваня Адърска
12.12.2019 09:51
Вкусно ястие! Пропуснах само чушките, защото не се тачат вкъщи.
0
0