Рататуй с леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Рататуй с леща
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Постни импровизации на тема Рататуй - вкусни и сполучливи"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • леща - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • розмарин
  • босилек
  • риган
  • чубрица
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на четвъртинки, а пиперките и доматите на малки кубчета.

В сгорещено олио се запържват зеленчуците със сол, а след това се прибавят и останалите подправки.

Налива се вода да се покрие до половината и се похлупва с капак.

Когато заври водата и зеленчуците поомекнат, се добавя измитата и отцедена леща.

Рататуят се оставя да ври на слаб огън до готовност.

Рататуят с леща е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може би е хубаво, но не става за 50 минути. Не слагайте лещата и доматите заедно! Няма увиране. Или без леща ,или лещата трябва да е сварена предварително, или доматите след лещата.
23.09.2023 23:31
1