Рататуй с гъби

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Рататуй с гъби
Снимка: Дони Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Рататуй с гъби, който ще опитаме още днес"

Необходими Продукти

  • лук - 1 връзка, пресен
  • чесън - 2 стръка, пресен
  • домати - 5 малки, меки
  • домати - 2 бр. твърди
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • гъби - 500 г
  • олио - 100 мл или зехтин
  • чушки - 3 бр. печени, червени
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • сол
  • розмарин
  • мащерка
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна, добавих половината олио и запържих, докато поомекнат.

Добавих обелените и нарязани на кубчета домати, подправих и оставих да ври, докато се сгъсти.

Тиквички, патладжан и твърдите домати нарязах на тънки колелца.

Патладжана сложих в купа, посолих и налях вода да постои за 20 минути, след което отцедих.

Гъбите почистих и измих. В тава с диаметър 26 см изсипах соса и върху него наредих от всички зеленчуци, полях останалата мазнина върху тях, поръсих сол и добавих още мащерка.

Покрих рататуя с алуминиево фолио и пекох на 180 градуса за 20 минути, след което махнах фолиото и запекох до готовност.

Рататуй с гъби е леко зеленчуково ястие, вдъхновено от френската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: