Начин на приготвяне
Омесвам каймата с настъргания лук, яйцето и подправките. Оставям да поотлежи в хладилника докато приготвям зеленчуците.
Измивам и подготвям патладжаните, тиквичките, лука и морковите. Нарязвам на шайби с еднаква дебелина. Леко посолявам. Оформям малки сплеснати кюфтенца.
В намаслена тава започвам да редя патладжан, тиквичка, морков, лук, кюфте и така докато свършат.
Поливам с малко олио, слагам 100 мл вода, скилидките чесън и слагам във загрята фурна за около 30 минути.
Доматите пасирам и заедно с накълцания магданоз, черен пипер и сол поливам полусготвения рататуй. Връщам във фурната още за около 10-15 минути до готовност на ястието.
Коментари