Начин на приготвяне
Сваряваме картофите и яйцата добре. Овкусяваме си каймата, ако не е овкусена предварително. Нарязваме картофите, яйцата и краставичките на кръгчета. Намазваме формичката за кекс добре с олио навсякъде.
За да не залепне и да можем да извадим след това кекса без да го нараним, поръсваме и с малко брашънце, за всеки случай. Слагаме на дъното малко от каймата, така че да покрие дъното.
Нареждаме картофите и покриваме с кайма, като притискаме леко каймата. След това нареждаме краставичките, пак кайма, накрая яйцата, и завършваме с кайма. Е може да прибавите и други продукти или да повторите някои според вкуса ви.
Печем на 200 гадуса. Когато е готов, го изкарваме и изваждаме от формичката. Поръсваме го с настъргания предварително кашкавал и го вкарваме съвсем за малко отново във фурната, колкото да се разтопи кашкавала.
Добре е ястието да се сервира топло.
Забележка: Името идва от руло Стефани тъй като вкуса и продуктите са почти същите като рулото.
Коментари