Бисквитена Торта Маскарпоне

30/03/2012
Luba
отLubaНовак11
"Семпла, но ужасно вкусна бисквитена тортичка за всеки ден "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
79 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462 478
  • Преглеждания за месеца11428
  • Преглеждания за седмицата2748
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена79

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем. Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.

Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и сиренето и разбъркайте (този път може и без миксер).

Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея, една до друга, потопените в мляко бисквити. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свърши кремът и бисквитите.

Оставете за една нощ в хладилник. Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.

Приятен апетит!

П.П. Тортата е много лека, защото няма захар, но едновременно с това е много вкусна и върви чудесно с чаша кафе на закуска!подобни рецепти тук

5 49
4 9
3 10
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Елена
Елена
30.07.2018 01:11
В един ресторант ядох такава, но на топки и много ми хареса. Тези топки на снимката по същата рецепта ли се правят? Споделете как точно, ако обичате!
3
0
Яница Николова
Страхотна идея за оформяне.
2
0
Мисса
Мисса
05.05.2018 14:31
Въпреки че е лека е доста калорична,но пък вкусът е неповторим!
2
4

Виж всички коментари или напиши такъв