Начин на приготвяне
Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем. Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.
Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и сиренето и разбъркайте (този път може и без миксер).
Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея, една до друга, потопените в мляко бисквити. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свърши кремът и бисквитите.
Оставете бисквитената торта за една нощ в хладилник. Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.
Приятен апетит!
П.П. Бисквитената торта с маскарпоне е много лека, защото няма захар, но едновременно с това е много вкусна и върви чудесно с чаша кафе на закуска!
За още вкусни предложения разгледай и другите ни торти с маскарпоне.
Коментари
200, 500, 1000 гр?