Начин на приготвяне
Лука и чесъна смилате в блендер или на ренде, добавяте ги при каймата заедно с останалите продукти за омесването и. Замесвате добре и оставяте на хладно около 30 минути.
Нарежете почистените картофи на тънки филийки а чушките на едри парчета, посолете ги. От каймата оформяте кюфтета, леко сплескани.
В намазана с олио тава 26 см, започнете да редите вертикално: кюфте, картоф, чушка, отново картоф, отново кюфте и т.н. до изчерпване на продуктите.
Обелените домати смилате в блендера, добавяте сол на вкус, 1 ч.л. захар и поливате Реденото. Добавяте топла вода до средата на продуктите, поръсвате с черен пипер и накълцан магданоз.
Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса, до готовност на картофите.