Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Редено с патладжан и тиквичка

Редено с патладжан и тиквичка

Редено с патладжан и тиквичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Вярваме, че трудно ще намерите по-свежо и ароматно ястие с патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 2 бр. средни
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • копър - 4 стръка
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците, отрязват се дългите дръжки. С нож патладжана се срязва по дължина на филии, но не до края, а на 1-2 см от дръжката. Поръсва се със сол и оставяме за 30 минути да изтече горчивата вода. После се изплаква с вода и се подсушава.

С белачка белим кората на тиквичката и се нарязва на филии вертикално. Поръсва се с малко сол.

Доматите се нарязват на половинки, а после - на тънки лунички, сиреното е нарязано на тънки плочки, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Скилидките чесън се обелват и нарязват също на тънко. Нарежда се патладжанът и тиквичката в тава.

Във всеки разрез се поставя резен домат и плочка сирене и резенче от чесъна, докато се напълнят двата зеленчука. Отгоре се поръсва с още малко сол, нарязан ситно копър и олиото.

В тавата сипваме 100 мл вода, завива се с алуминиево фолио и печем 30 минути на 200 градуса. Сваля се фолиото връщаме и запичаме още 20 минути.

Малко преди края поръсваме патладжана и тиквичката с настръган кашкавал. Запича се за 10 минути, докато кашкавалът се зачерви.

Може да се поднесе с млечен сос или с доматен сос, поръсени с нарязан пресен магданоз.

Уникално вкусно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: