Начин на приготвяне
Картофите се белят и се режат на тънки кръгчета. Тиквичките и доматите също се режат на колелца.
Каймата се омесва с малко сол, черен пипер, чубрица и 1/2 от рендосания лук и се оформя на малки сплескани кюфтенца.
В намазнена тава редим тиквичка, кюфте, домат, картоф и така, докато всички продукти свършат.
Накрая слагаме на няколко места гъбките и нарязан останалия лук. Поръсваме отгоре с чубрица, мащерка, сол, черен пипер и заливаме със 150 мл бира и 30 мл олио.
Тавата с реденото се покрива с фолио и се пече на 200 градуса около 40 минути, след което фолиото се надупчва, за да се изпари малко от водата.
Така се пече още 10 минути и след това изцяло отстраняваме фолиото, за да се допече реденото до приятен загар.
Коментари