Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Печени ябълки пълнени със стафиди, канела и ванилова захар

Печени ябълки пълнени със стафиди, канела и ванилова захар

Печени ябълки пълнени със стафиди, канела и ванилова захар
Снимка: Теодора Стефанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За печените ябълки като висша степен на кулинарно изкуство"

Необходими Продукти

  • ябълки
  • ванилова захар
  • захар - обикновена бяла
  • стафиди
  • канела
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и ги изрязваме отгоре.

Издълбаваме семките и дръжката. Посипваме с лъжица захар всяка една. След това поръсваме с ваниловата захар.

Слагаме стафидите и поръсваме с канела.

Нареждаме ябълките в намазнена тава. Наливаме чаша вода. Печем в загрята фурна под фолио за около 20 мин да омекнат ябълките. Махаме фолиото и печем още малко.

Докато ябълките са още горещи, слагаме по 1 ч.л. мед.

Изчакваме да изстинат и сервираме по желание с мед, сметана или само ябълките със соса.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: