Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Хрупкави кифлички с кашкавал

Хрупкави кифлички с кашкавал

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Хрупкави кифлички с кашкавал5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Падате ли си по солените кифлички? Вече си падате!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г насърган
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • сода бикарбонат - на върха на лъжичката
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мая - 1 п. суха (7 г)
  • захар - 1/2 с.л.
  • брашно - около 600 г
  • кашкавал - 80 г за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чуквате яйцето, смесвате с киселото мляко със содата и оцета, олиото, настъргания кашкавал, маята и захарта.

С всички продукти замесвате меко, еластично тесто. Съветът ми е да слагате брашното малко по малко, защото всяко брашно поема различно количество течности и ако прекалите с него, тестото ще ви стане твърдо, а след това и кифличките.

След като го омесите го оставяте на стайна температура да втаса. Готово, е когато утрои обема си.

Взимате втасалото тесто и на намаслен плот го разточвате във формата на кръг.

Нарязвате го на парчета като на пица. В края на всяко парче поставете малка част от кашкавала за плънката.

Навийте на руло, като започнете от страната с кашкавала. Наредете кифличките върху тава, предварително застлана с хартия за печене или в незалепваща тава.

Оставете ги да втасат още веднъж. Когато се надуят, ги печете в предварително загрята на 180 грдуса фурна около 30 мин. или до приятен загар.

Получават се невероятно хрупкави отвън, меки отвътре и с лек привкус като на старите рогчета от едно време.

Хрупкавите кифлички с кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нещо липсва - тези мокри съставки не могат да поемат 600г брашно
02.09.2022 07:39